Při řešení úrazu na svahu se soudy drží lyžařského desatera, říká advokát

O tom, jestli vám bolestné bude vyplaceno, rozhoduje více faktorů. Podle právníků je zásadní snažit si i v kritických situacích zachovat chladnou hlavu. "Nejdůležitější je obstarat si prvotní důkazy. Například pokud je to škoda způsobena úrazem, na místě je třeba zajistit očité svědky, abyste nehodový děj mohli nějakým způsobem prokázat a nárok pak uplatnit," upozornil advokát Štěpán Ciprýn.

Situace ale není ztracená ani v případech, kdy potřebnou dokumentaci nebo svědky nemáte. "Vy jako žalobce nesete důkazní břemeno a musíte ten příběh vylíčit tak, aby mu soud uvěřil a vy jste dokázali svůj nárok a uplatnili ho vůči tomu, kdo škodu způsobil," dodal advokát.

[chooze:article;value:539928]

​Aktuálním tématem mohou být úrazy na sjezdovkách, kdy vám zranění způsobí někdo jiný. "I české soudy vycházejí z desatera o bezpečném lyžování," poznamenal advokát Pavel Kiršner.

Nejen v takových případech může vznikat nárok na náhradu například za škodu na zdraví, ztížení společenského uplatnění, ztrátu mzdy, výdělku nebo i za výdaje, které jsou s následnou léčbou spojené.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.