Při zásahu zemřel mladý hasič. Zůstal uvězněný v kabině převrácené cisterny

[chooze:gallery;value:32460]

​V Kolíně se ve středu v noci stala vážná nehoda. Auto hasičů, kteří jeli likvidovat požár hospodářského stavení do nedalekých Krakovan, havarovalo. Cisterna se převrátila na bok a zablokovala Ovčáreckou ulici. 

V kabině vozu seděli čtyři hasiči. "Řidič vozidla utrpěl těžké zranění hrudníku a musel být letecky přepraven do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Další dva lehce zraněné převezli záchranáři na vyšetření do kolínské nemocnice," sdělila mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. 

[chooze:article;value:513641]

Nejhůř na tom byl čtvrtý muž, narozený v roce 1989, který podlehl svým mnohočetným zraněním. "O život přišel mladý hasič, bezvadný kluk, táta malého dítěte a syn skvělých rodičů. Tohle je bolestná připomínka toho, jak pro nás hasiči i policisté každý den riskují své životy," napsal na twitteru ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

Na podpraporčíka Zdeňka H. vzpomínají jeho kolegové. "Hluboce soucítím s rodinou našeho příslušníka a vyjadřuji jim tímto upřímnou soustrast. Zdeňka jsem osobně znal jako sympatického, vždy usměvavého a dobře naladěného člověka, který byl vždy připraven pomoct tam, kde bylo potřeba," pronesl náměstek ředitele středočeských hasičů Miloš Hladík.

K neštěstí se vyjádřila i středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN). "V noci se cestou k zásahu stala kolínským hasičům velká tragédie. Došlo k nehodě a převrácení cisterny. Bohužel jejich 34letý kolega nehodu nepřežil. Upřímnou soustrast celé rodině, přátelům i kolegům," napsala na twitteru Pecková.

[chooze:article;value:513704]

Podle prvotních odhadů řidič ztratil kontrolu nad cisternou. "Nejprve narazil do semaforu, následně do rodinného domu, kdy v důsledku nárazu došlo k utržení pravého předního kola a cisterna skončila převrácená na boku," uvedla mluvčí středočeských policistů Vlasta Suchánková. Příčiny nehody policie vyšetřuje.

Za posledních deset let zemřelo při různých nehodách 6 dobrovolných a 4 profesionální hasiči. Například loni v listopadu zahynul při hašení roubené chaty na Českolipsku dobrovolný hasič. Spadl na něj strop hořícího domu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.