Přibývá lidí závislých na drogách. V Praze si je jeden vpíchával vedle starosty

V dubnu na novináře na Andělu lidé sprostě pokřikovali. A vypadá to, že od té doby se u Anděla téměř nic nezměnilo. Hlavní roli tam i dále mají drogy.

Na amatérských záběrech, které pořídil obyvatel pražského Smíchova, je starosta Prahy 5. Ten se svým týmem točil video, kousek od něj si muž v hloučku lidí do těla vpichoval injekci.

"Já jsem to neviděl, protože jsme právě točili ten klip. Hledáme asistenty prevence kriminality. Ale jak říkám, ti lidé tady jsou a my o nich víme. Je potřeba rozšířit adiktologické služby do dalších městských částí," řekl starosta Prahy 5 Jaroslav Pašmik (Praha 5 Sobě).

[chooze:article;value:509245]

Kontaktní centra, kde závislým vydávají třeba nové injekční stříkačky, jsou po celé Praze pouze dvě. Jedno právě nedaleko pražského Anděla. Pokud jich bude víc, podle starosty část závislých z Anděla zmizí. Místním kontaktní centrum v bytové zástavbě dlouhodobě vadí. Reportérka TV Nova našla vedle cesty v parku použitou injekční stříkačku. 

U Anděla sice už několik týdnů hlídkuje větší množství městských strážníků a státních policistů. Přesto je podle lidí, kteří denně chodí přes frekventované místo, braní drog přímo na ulici i dále na denním pořádku.

[chooze:article;value:507969]

"Policisté a strážníci tam dohlížejí na dodržování veřejného pořádku a samozřejmě i na dodržování vyhlášek hlavního města Prahy. Jedná se tam zejména o pití alkoholu nebo například aplikaci drog," sdělil mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

"Přes 160 pokut v posledních dvou měsících tady bylo uděleno městskou policií a dalších asi 600 domluv," uvedl Pašmik.

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) prý vyjednává s jednotlivými městskými částmi o vzniku dalších kontaktních center. Násilím je ale prý zřizovat nebude.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.