Moderní bydlení

Přibývá lovců sexuálních predátorů. Vydávají se za děti a chytají pedofily

Městské státní zastupitelství v Praze i policie upozorňují na nebezpečný fenomén, který se už nějakou dobu objevuje v zahraničí a teď se dostal i do Česka, jde o takzvaný lov sexuálních predátorů či pedofilů. Na sociálních sítích se lovci vydávají například za nezletilou dívku. Když je sexuální predátor osloví, poté co jim například pošle své nahé fotografie a podobně, ho vylákají na schůzku.

"V souvislosti s tímto fenoménem je řešena i velmi závažná trestná činnost – fyzická napadení, vyhrožování, loupeže  samozvaných lovců, mezi kterými se nachází i osoby mladší 18 let," uvedlo státní zastupitelství.

[chooze:article;value:555995]

​Sexuálního predátora lovci natáčejí, nechají ho, aby se například k závadné komunikaci s nezletilými přiznal, případně ho donutí konverzace smazat. Podle žalobců případů přibývá.

"Pokud jakákoliv osoba získá poznatek o jednání, které by mohlo naplňovat skutkovou podstatu trestného činu, pak by jej měla oznámit zejména Policii ČR, která se daným jednáním bude zabývat, a nikoli řešit věc samostatně, neboť se může vystavit vlastnímu nebezpečí," upozornilo státní zastupitelství.

Stíháno je prý zatím několik lidí po celé republice, včetně mladistvých. Zvyšujícímu se počtu podobných případů prý nahrávají i prázdniny, kdy zejména mládež tráví více času na sociálních sítích.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.