Přibývá řidičů, kteří odjíždí od nehod. Jednomu naměřili 2,44 promile

Stalo se to v Doksech u nádraží. V zaparkovaném autě tam seděla řidička a najednou ucítila ránu. Do boku jejího auta totiž v tu chvíli narazil projíždějící vůz. Řidič na okamžik zastavil a svědek, který parkoval vedle řidičky, vystoupil a začal s ním komunikovat. Šofér mu jen suše oznámil, že do nikoho nenaboural, a z místa ujel.

Po uprchlém řidiči začali policisté ihned pátrat a do hodiny ho objevili doma namol opilého. "Muž nám nadýchal 2,44 promile alkoholu a tvrdil, že si dal alkohol až po jízdě. Kolegové mu to moc nevěřili a vyzvali ho, aby se podrobil odběru krve v nemocničním zařízení. To následně udělal," informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

[chooze:article;value:496995]

Soudní znalec nyní bude zkoumat, kdy přesně muž začal pít a zda byl opilý již v době nehody. V krvi muže testy prokázaly i přítomnost lehkých drog. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu tříleté vězení, peněžitý trest a zákaz řízení. Na Liberecku je to za poslední měsíc již třetí podobný případ.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.