Prigožin rozjíždí nový byznys. V Bělorusku se zaměřil na nemovitosti

Šéf Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin se měl podle zahraničních médií v Bělorusku zaměřit na nový byznys. Stanul totiž v čele firmy Concord Management and Consulting LLC.

Podle běloruského deníku Reform.by se tyto informace objevily v Jednotném státním rejstříku právnických osob a individuálních podnikatelů ministerstva spravedlnosti Běloruska. V něm je uvedeno, že předmětem podnikání společnosti je "správa nemovitostí".

[chooze:article;value:514277]

​Společnost měla být zaregistrována 19. července ve vesnici Tsel v Mohylevské oblasti v Bělorusku, píše agentura Medusa. Základní kapitál činil 200 běloruských rublů, tedy asi 1 700 korun. Stejnojmenná firma přitom existuje i v Rusku a Prigožin je jejím spoluvlastníkem.

Právě do vesnice Tsel se měla Wagnerova skupina přesunout koncem června poté, co obsadila ruské město Rostov na Donu a pokračovala tažením na Moskvu. Prigožin tehdy požadoval, aby ruský ministr obrany Sergej Šojgu a šéf generálního štábu ruské armády Valerij Gerasimov odešli ze svých funkcí.

Putin tehdy vyzval k likvidaci wagnerovců. Běloruský prezident Alexandr Lukašenko měl ale s Prigožinem vyjednávat a situaci uklidnit. Výměnou za azyl v Minsku tak wagnerovci své tažení na Mosku odvolali a stáhli se.

Prigožin vysvětlil cíle své vzpoury. Velení ruské armády nás chtělo zničit, tvrdí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.