Prigožinova závěť odhalena: Dědic musí splnit několik podmínek

Šéf Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin tragicky zemřel před více než měsícem. Ruský oligarcha seděl v letadle, které se na konci srpna zřítilo v Tverské oblasti v Rusku. Okolnosti jeho smrti jsou dodnes obestřeny řadou nejasností, ale nyní bylo odhaleno, kdo po něm zdědí obrovský majetek.

Prigožin totiž kromě šéfování Wagnerovy skupiny také úspěšně podnikal. Vlastnil mimo jiné síť restaurací, nemovitosti či akcie. Na kanálu Telegram se nyní objevil dokument, který naznačuje, že Prigožin měl sepsanou závěť, která byla notářsky ověřena 2. března, uvedl deník Times.

Šéf wagnerovců měl tři děti, dcery Polinu a Veroniku a syna Pavla. A právě Pavel by se měl stát dědicem veškerého majetku. "Veškerý můj majetek... stejně jako majetek, který mohu v budoucnu získat, odkazuji Pavlu Jevgeňjevičovi Prigožinovi," cituje deník z dokumentu.

[chooze:article;value:520792]

Pavel má podle dokumentu zdědit kolem 100 milionů liber (v přepočtu 2,8 miliardy korun), třípatrový dům v Petrohradě, devět akciových společností, akcie Concordu a cateringové impérium.

​25letý mladík již nyní "hraje různé role v Prigožinových obchodních podnicích", které těží z "jeho postavení v rámci ruské elity", uvedly loni americké noviny Financial Times. Pavel Prigožin má také zkušenosti s bojem s wagnerovci v Sýrii. 

Manželka a dcery ostrouhají?

Není jasné, zda Jevgenij Prigožin přenechal i něco dcerám a manželce. V závěti však stojí, že Pavel musí "zajistit důstojnou existenci" pro svou matku, sestry i babičku, tedy matku zesnulého Prigožina, která má rovněž právo na 10 procent dědictví. Pokud Pavel zemře nebo dědictví odmítne, tak má podle dokumentu připadnout majetek zmíněným ženám a synovi Pavla.

Ohledně pádu letadla s Prigožinem existuje řada teorií. Podívejte se, jakou teorii mají americké tajné služby (08/23):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.