Prigožinovo letadlo mohla zničit výbušnina na palubě, tvrdí tajné služby

[chooze:gallery;value:32964]

​Letadlo s vedením Wagnerovy skupiny ve středu večer spadlo na cestě z Moskvy do Petrohradu. Nehodu nikdo nepřežil. Podle některých informací měly letoun zasáhnout dvě protiletadlové střely. To ale nyní vyvrací americké ministerstvo obrany.

"Některá média uvádí, že letadlo sestřelila raketa země-vzduch. Tyto informace hodnotíme jako nepřesné. Nemáme žádnou informaci, která by naznačovala, že tam nějaká střela byla," sdělil mluvčí Pentagonu Pat Ryder.

Podle zahraničních médií s přístupem k americkým tajným službám letadlo mohla zničit výbušnina ukrytá na palubě. Těsně před odletem totiž podle spekulací na ruských sociálních sítích někdo do letadla naložil podezřelou bednu s drahým vínem.

[chooze:article;value:519315]

"Šla jsem s dětmi do obchodu, když jsem uviděla to letadlo. Pak se ozvala rána, letadlo ve vzduchu explodovalo a začalo padat dolů. Měla jsem strach," uvedla svědkyně Anastasija Bucharová.

"Lidé venku prý slyšeli dva výbuchy. My jsme jen slyšeli, jak padá, a pak jsme viděli kouř," popsal svědek Nikolaj Chudonogov. 

Ke smrti Jevgenije Prigožina, přezdívaného Putinův kuchař, se v úterý přímo vyjádřil i ruský prezident. Vyvolal tak opět zájem o to, kde se nachází jeho tiskový mluvčí Dmitrij Peskov. Ten se na veřejnosti neobjevil od té doby, co pro americká média uvedl, že volby v Rusku nejsou ve skutečnosti demokratické a další Vladimir Putin vyhraje s 90 procenty hlasů. Ale právě k nehodě se v pátek vyjádřil i Peskov. Uvedl, že obviňování Kremlu, že za pádem letadla stojí, je jedna velká lež Západu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.