Primátor Pardubic měl nehodu. Půjčeným elektroautem naboural do stromu

Primátor Pardubic má svého řidiče, ale ten prý podle dvou nezávislých zdrojů tentokrát seděl na místě spolujezdce. A dál se vezl i po nehodě, jenže sanitkou. "Záchranáři převezli jednu zraněnou osobu na chirurgické oddělení pardubické nemocnice," sdělila mluvčí pardubických záchranářů Alena Kisiala.

Nejvýše postavenému muži radnice se nic nestalo. Jel po rovince od Dašic na Pardubice. Strom, do kterého auto narazilo, má v průměru čtyřicet centimetrů. "Pravděpodobnou příčinou nehody je nepřiměřená rychlost při předjíždění," uvedla mluvčí pardubických hasičů Dita Holečková.

[chooze:article;value:535562]

"Nepřekročil jsem povolenou rychlost, ale při pokusu o předjetí pomaleji jedoucího vozidla jsem dostal smyk," vysvětloval nehodu Nadrchal.

Svoje auto měl v servisu a vůz, se kterým boural, si místo něj půjčil. Elektrické vozidlo má dvě tuny, stovkou jede ani ne za čtyři vteřiny a pod kapotou má 500 koní. Do servisu se ale vrátilo na odtahovce. Škoda byla odhadnuta na 700 tisíc korun. "Hasiči odpojili akumulátor a zajistili prasklý strom proti pádu," doplnila mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Ve stejném nadupaném stroji před lety boural i Jaromír Jágr, hokejová hvězda zkřížila cestu tramvaji. "Myslel jsem si, že je to můj konec. Vždy jsem věřil, že vyšší moc má nade mnou ochrannou ruku, a dnes jsem se o tom znovu přesvědčil. Díky Bohu," napsal tehdy Jágr.

[chooze:article;value:532735]

Pardubický primátor boural minulý pátek v poledne. Vyšetřování nehody tak policie ještě neuzavřela. Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu a ta byla s negativním výsledkem.

Jelikož spolujezdec patrně nebude mít vážná zranění, případ nakonec neskončí trestním stíháním. Ale pokuta řidiče nejspíš nemine.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.