Princ Edward v Česku: S prezidentem si dal pivo a ve Vestci zasadil strom

[chooze:gallery;value:31867]

​Nejmladší syn zesnulé královny Alžběty II. princ Edward se v rámci své návštěvy Prahy setkal s prezidentem Petrem Pavlem. Ve středu ráno za ním zamířil na Pražský hrad, už o den dříve se potkali na pivu v hospodě na Malé Straně.

Z Pražského hradu pak princ zamířil do Vestce u Prahy, kde byla v loňském roce vystavena stromová alej na počest prince Philipa k jeho nedožitým 100. narozeninám. Princ zde zasadil symbolickou 100. lípu. Ve Vestci se setkal i s hejtmankou Středočeského kraje Petrou Peckovou (STAN).

[chooze:article;value:505620]

​Princ Edward zamířil i do Senátu, kde má ocenit 42 absolventů zlaté úrovně programu Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Události se účastní i mistři světa v bojových sportech, sourozenci Ptáčkovi, kteří zde vystoupili s projevem.

"Velmi se těším, ačkoliv samozřejmě cítím nervozitu. Snad se princi bude náš proslov s bratrem líbit, ale věřím, že to bude milé a vřelé setkání," řekla ještě před zahájením ceremonie redakci TN.cz Martina Ptáčková. 

Následně má princ Edward zamířit do Domu dětí a mládeže v Praze 4 a návštěvu Prahy by měl zakončit v Resslově ulici, kde položí věnec k památníku hrdinů Heydrichiády. 

Princ Edward pogratuloval novým držitelům Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Podívejte se na záznam ceremoniálu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.