Moderní bydlení

Princ George má ve škole zvláštní privilegia. Jiným dětem by tohle nedovolili

[chooze:gallery;value:32400]

Princ George v pondělí oslavil 11. narozeniny a úspěšně taky dokončil šestou třídu. A přestože ostatní britské děti v tom věku míří na druhý stupeň základní školy, jeho se to netýká.

Britský školský systém se sice liší od toho, co známe v Česku, i tam ale děti nejprve absolvují první stupeň základní školy a následně se přesunou na druhý. To se zpravidla stává právě v 11 letech.

[chooze:article;value:566488]

Budoucí britský král a jeho mladší sourozenci princezna Charlotte a princ Louis ale mají zvláštní režim. Od roku 2022 totiž docházejí do soukromé školy Lambrook, která se od těch běžných liší, jak popisuje deník The Mirror.

Mezi rozdíly patří třeba to, že děti mají šestidenní školní týden a musí tedy na vyučování i v sobotu. A vedle toho do ní docházejí děti od tří do 13 let, což je i důvodem, proč princ o další dva roky odloží odchod do dalšího stupně vzdělávání, uvedl deník Daily Record.

[chooze:article;value:564869]

Škola žákům ve svém rozsáhlém areálu nabízí třeba golfové hřiště, plavecký bazén nebo divadlo. Pestrá nabídka aktivit zahrnuje stepování, hru na dudy a plavání.

Zatím se neví, kam George plánuje docházet na druhý stupeň. Spekuluje se ale o škole Oundle v Northamptonshiru. Bylo by to poprvé, kdy by mužský dědic docházel do školy, která není vyhrazená jen pro chlapce.

Princ George v pondělí oslavil 11. narozeniny. Fanoušky jeho nová fotografie šokovala (7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.