Princ Harry je zase ve Velké Británii. U soudu má mluvit o své bývalce

Princ Harry se za poslední rok objevuje ve Velké Británii tak často, až to vyvolává spekulace o neshodách v jeho manželství s bývalou herečkou Meghan Markleovou. Navíc i tentokrát má Harry dorazit bez své ženy a dětí. 

Důvodem jeho návratu do vlasti je soud s britským bulvárem, který v těchto dnech pokračuje. Harry a další celebrity jako například manžel Eltona Johna filmař David Furnish či herečky Elizabeth Hurleyová a Sadie Frostová podali žalobu na vydavatele bulvárního listu Daily Mail kvůli narušování soukromí a údajným odposlechům. Podle právníků se to dělo v letech 1993 až 2011, ale "dokonce i po roce 2018". Vydavatelství Associated Newspapers obvinění odmítá.

Princ navštívil první jednání soudu již v březnu, ale tentokrát by měl poprvé osobně vypovídat. Jeho svědectví se očekává v úterý, uvedl britský deník The Sun. Harry bude prvním členem královské rodiny po 130 letech, který bude sedět na svědecké židli. Tehdy u soudu mluvil syn královny Viktorie a budoucí král Eduard VII. V té době ještě jako princ Albert Eduard svědčil v případu rozvodu ženy, se kterou měl mít románek. 

Harry má mluvit o bývalce

Harry by měl u soudu mluvit o svém rozchodu s bývalou přítelkyní Chelsy Davyovou v roce 2010. Bulvární média měla tehdy nezákonně zasahovat do jejich života, a právě proto se údajně Chelsy rozhodla, že "královský život není pro ni".  

[chooze:article;value:507184]

Soud začal už v pondělí a soudce Timothy Fancourt uvedl, že "je trochu překvapen", že vévoda nedorazil už na první den líčení. Princův právník David Sherborne slíbil, že v úterý se už ale Harry dostaví. Důvodem jeho zpoždění byla prý oslava druhých narozenin dcery Lilibet Diany. "Princ odletěl včera večer z Los Angeles, kde se zúčastnil narozenin své dcery," řekl právník u soudu v pondělí, uvedla BBC.

Setkání s rodinou?

​Britská média spekulují, zda se princ během své návštěvy Velké Británie setká s někým z rodiny. Ve hře je možnost setkání s bratrem Williamem. Naopak s otcem králem Karlem III. se Harry určitě neuvidí, protože král vyrazil na návštěvu Rumunska, uvedl magazín Hello.

Během květnové návštěvy Harry čas na rozhovor s rodinou neměl, protože spěchal domů do Spojených států kvůli čtvrtým narozeninám syna Archieho. Nyní by do Ameriky pospíchat nemusel, protože narozeniny dcery Lilibet už má za sebou.

​Harry se v Británii naposledy ukázal na korunovaci svého otce. Podívejte se, jak se mezi členy své rodiny choval:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.