Princ Harry prolomil mlčení. Poprvé se vyjádřil k rakovině krále

[chooze:gallery;value:34030]

​Britský princ Harry minulý týden nečekaně přiletěl do Velké Británie. Důvodem byla šokující zpráva o rakovině jeho otce. Fanoušci doufali, že vážná nemoc způsobí, že členové rodiny konečně zakopou válečnou sekeru. Harry byl ale u otce jen zhruba 30 minut, s bratrem Williamem se neviděl vůbec, přespal v hotelu a po 26 hodinách letěl domů. 

Od té doby princ mlčel. Až nyní poskytl rozhovor americké televizi ABC, konkrétně pořadu Good Morning America (Dobré ráno, Ameriko), což je obdoba například pořadu TV Nova Snídaně. Harry v předtočeném rozhovoru promluvil mimo jiné právě o rakovině svého otce.

"Miluju svoji rodinu. Jsem vděčný za to, že jsem mohl sednout na letadlo a strávit s otcem nějaký čas," řekl princ.

Rozhovor s ním natáčel moderátor Will Reeve, syn legendárního Supermana Christophera Reevea, který v roce 1995 ochrnul po pádu z koně. Will proto mluvil o tom, jak právě otcova nehoda jejich rodinu spojila, a zajímalo ho, zda si Harry myslí, že se to samé může stát i v jeho rodině. "Určitě. Ano, jsem si tím jistý. Myslím, že každá nemoc rodinu spojí," odpověděl mu princ.

Ke králově zdravotnímu stavu se ale vyjadřovat nechtěl, píše portál The Sun. "To je jen mezi námi," uzavřel Harry. 

V exkluzivním interview má dále mluvit i o svém současném životě s Meghan nebo o hrách Invictus Games pro zraněné veterány. 

Podívejte se na upoutávku pořadu:

Pár čelí kritice

Harry a Meghan schytali tento týden vlnu kritiky. Ani vážná nemoc krále Karla III. nebo princezny Kate je totiž nedonutila k mediální zdrženlivosti. Naopak, před pár dny spustili nový web Sussex.com, který vyvolal velkou kritiku. Hned na první stránce se totiž pár označuje svými tituly vévody a vévodkyně ze Sussexu, přestože královské povinnosti již přes čtyři roky neplní. Alžběta II. jim sice tituly ponechala, ale nesměli je oficiálně používat. A už vůbec ne pro komerční účely.

[chooze:article;value:541922]

​Pár ovšem odmítá, že by udělal chybu. Prostřednictvím mluvčího naopak zaútočil na své kritiky. "Pořád dokola posloucháme, že manželé něco můžou a něco nemůžou. Stále jsou ale tady. Stále pracují a pokračují v dělání toho, v co věří, ačkoliv jsou neustále zpochybňováni a kritizováni," sdělil mluvčí deníku The Mirror. "Tento pár ale nic nerozbije," dodal.

Manželé jsou tento týden ve Vancouveru u příležitosti 12 měsíců před prvním konáním zimních Invictus Games. Právě ve Vancouveru Harry poskytl americké televizi zmiňovaný rozhovor.

Nový web je podle některých plivnutím do tváře zesnulé královně. Podívejte se na informace o webu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.