Princ William odhalil své velké přání na korunovaci. Rodina mu ho ale nesplní

[chooze:gallery;value:31468]

Přestože pozornost Británie má být v sobotu upřena hlavně na krále Karla III., mnozí sledují i jeho syny prince Williama a Harryho, jejichž vztahy jsou poslední dobou na bodu mrazu. Jedna z žen, která prince z Walesu potkala v londýnském Soho, mu proto položila otázku, jak se ohledně korunovace cítí. Jeho odpověď mnoho lidí překvapila, kupodivu totiž nezmínil, že by si přál usmíření s bratrem.

"Williame, jaké máte ohledně soboty pocity?" zeptala se prince Williama podle portálu Mirror jedna z žen. "Dobré, dobré, děkuji. Pokud vše půjde tak, jak má, tak dobré. Držím palce, ať nám hlavně vyjde počasí," svěřil se princ William s tím, že v tuto chvíli se soustředí hlavně na hladký průběh otcova velkého dne.

[chooze:article;value:503147]

Jenže podle předpovědi počasí to vypadá, že se mladému dědici trůnu jeho vroucné přání nesplní. Podle britského deníku LBC je totiž šedesátiprocentní pravděpodobnost, že bude už od 9. hodiny ranní slabě pršet. A ani pozdější hodiny nepřinesou princi asi žádnou radost.

Meteorologové totiž varovali, že ve dvě odpoledne by se měla přes Londýn na 90 procent přehnat velmi silná průtrž mračen. Kvůli tomu jsou ohroženy i některé části nabitého programu. Hrozí totiž, že kvůli dešti se bude muset zrušit nebo zkrátit plánované letecké vystoupení RAF. Letectvo prý bude situaci vyhodnocovat až do posledního momentu. Zda se představení uskuteční, je proto stále otázkou. 

[chooze:article;value:503155]

Slavnostní ceremoniál korunovace nového britského panovníka budete moci v sobotu sledovat od 7:55 ve speciálním vysílání Víkendové Snídaně a pak živě v komentovaném vysílání na televizi Nova, TN Live a na Voyo.

Princ Harry se vrátil do Anglie. Rovnou zamířil k soudu (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.