Princ William se slitoval nad černou ovcí rodiny. Fanoušci to nechápou

[chooze:gallery;value:33053]

​Členové britské královské rodiny se v těchto dnech jako každý rok scházejí na skotském zámku Balmoral, který milovala královna Alžběta II. Právě za jeho zdmi loni 8. září zemřela a královská rodina tak letos zažívá první prázdniny bez bývalé panovnice.

Na zámek dorazila v podstatě celá královská rodina včetně některých členů, kteří byli v posledních měsících mezi fanoušky na černé listině. Zřejmě největším překvapením byla účast prince Andrewa, kterého na Balmoral dokonce přivezl osobně princ William. Fotografové zachytili přijíždějící prince na předních sedadlech a vzadu sedící princeznu Kate.

Podle britského deníku The Mirror je pozvání Andrewa na Balmoral od krále Karla III. jasnou nabídkou na smír. Členové rodiny se také zúčastnili bohoslužby, což má podle zasvěcených znamenat konec jakýchkoli řečí o "rozdělené rodině". Deník The Telegraph to označil jako vyjádření "jednoty rodiny". 

Samotní Britové jsou z účasti prince Andrewa na zámku rozpolcení. Někteří ji chápou a obhajují tím, že Andrew sice už není členem "firmy", ale je stále členem rodiny. "Navždy bude královým bratrem a princovým strýcem," uvedl například jeden z fanoušků královské rodiny.

Pro jiné je ale účast prince, který si byl blízký s odsouzeným finančníkem Jeffreym Epsteinem, nepochopitelná. "Princ William zuří kvůli všemu, co princ Harry řekne nebo udělá, ale rád projevuje podporu princi Andrewovi, který byl obviněn ze sexuálního zneužití nezletilé," tvrdí další fanoušek.

[chooze:article;value:517039]

​Prázdniny na Balmoralu si Andrew užívá i s celou rodinou. Na skotském venkově jsou i jeho dcery Eugenie a Beatrice s rodinami, a dokonce i exmanželka prince Andrewa, vévodkyně z Yorku Sarah Fergusonová. Ta na zámku odpočívá po nedávné operaci kvůli rakovině prsu.

Další překvapení

Do Skotska dorazila také další kontroverzní členka britské monarchie, a to lady Susan Husseyová. Dlouholetá dvorní dáma zesnulé královny Alžběty rezignovala na svou pozici asistentky v paláci po rasistickém incidentu v Buckinghamském paláci v listopadu 2022. 

Kdo naopak na Balmoral nebyl a velké královské sešlosti se tak jako téměř jediný nezúčastnil, je princ Harry s rodinou. Ten místo toho řeší sílící spekulace o rozpadu jeho manželství s Meghan. Bývalá herečka si dokonce sundala prsten

Většina Britů by chtěla Harryho tvrdě potrestat za odchod z královské rodiny. Jak přesně, se podívejte v reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.