Prince George čeká zásadní změna. Důležitý krok ovlivní jeho bezpečnost

[chooze:gallery;value:28909]

Ačkoliv je princi Georgeovi teprve deset let, už nyní musí jakožto budoucí král dodržovat striktní předpisy i přísná pravidla. Na seznam mu navíc podle deníku Mirror přibyde brzy i jedno další. To má zlepšit jeho bezpečnost a zajistit, aby britská koruna nepadla do nesprávných rukou.

Bezpečnostní opatření totiž nařizuje, že následník trůnu musí cestovat odděleně od ostatních členů rodiny. Vzhledem k tomu, že George je druhým následníkem a prvním v pořadí je jeho otec William, znamená to, že nebudou moct cestovat spolu. 

[chooze:article;value:528807]

​Důvod je prostý – bezpečnostní předpis má zajistit, že pokud by došlo ke katastrofě, usedne na britský trůn další v pořadí, který je na roli nového panovníka roky připravován. Pokud by se totiž přihodilo neštěstí Williamovi i Georgeovi, mohlo by vzhledem k nízkému věku princezny Charlotte a prince Louise žezlo připadnou třeba i Harrymu a Meghan.

Nové pravidlo by mělo začít platit ve chvíli, kdy bude Georgovi 12 let, což bude až v roce 2025. Má tak dostatek času se na cestování bez přítomnosti své rodiny připravit. Ostatně i sám William musel podstoupit to samé. Jak totiž prozradil deníku Hello! bývalý pilot Graham Laurie, který pracoval pro královskou rodinu, William mohl létat se svými rodiči a bratrem také pouze do 12 let.

"Létali všichni čtyři, princ Charles, princezna Diana, princ William a princ Harry, dokud princi Williamovi nebylo 12 let. Poté musel mít samostatné letadlo. Pokud chtěli letět všichni společně, museli mít písemné povolení od Jejího Veličenstva," zavzpomínal. 

Princ George v červenci oslavil 10. narozeniny:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.