Princezna Charlotte slaví narozeniny. Na nové fotce nezapře podobu s Williamem

[chooze:gallery;value:31458]

​Úterý 2. května je pro princeznu Charlotte speciální den – slaví totiž osmé narozeniny. A ani letos neudělala Kate výjimku a fanoušky královské rodiny potěšila novou fotografií malé princezny.

Na snímku se princezna zeširoka usmívá a s vlajícími vlasy pózuje do objektivu. Fanoušci královské rodiny se shodují na tom, že život na anglickém venkově, kam se rodina přestěhovala vloni v létě, jí prospívá.

[chooze:article;value:501078]

​Těm pozornějším ale neuniklo ani to, že se princezna stále více podobá jednomu ze svých rodičů. Velký zářivý úsměv přitom není jediným společným rysem, který podle nich princezna Charlotte zdědila po svém otci Williamovi.

Malá princezna ale nezačala s oslavami až v úterý. Podle deníku Mirror ji už o víkendu vzala Kate na baletní představení pohádky Popelka. Divadlo si malá milovnice baletu užívala s několika přáteli. V roce 2017 Kate prozradila, že její dcera balet "naprosto miluje".

Jediná dcera Kate a Williama se narodila 2. května 2015 v 8:34 tamního času (9:34 SELČ) v nemocnici St Mary's v Londýně. Po svém otci a starším bratru Georgovi je třetí následnicí britského trůnu. Dostala jméno Charlotte Elizabeth Diana. 

[chooze:article;value:499726]

​Podle deníku Daily Mail má být jméno Charlotte poctou jejímu dědečkovi, jelikož je ženskou verzí jména Charles, v češtině Karel. Jméno má ale i historický význam, jelikož se tak jmenovala manželka krále Jiřího III., který Velké Británii vládl v 18. století. Jméno by ale mohlo odkazovat i na rodinu Kate, protože Charlotte je druhé jméno její sestry Pippy.

Prostřední jméno princezny bezpochyby ctí její zesnulou prababičku, královnu Alžbětu II., jde také o druhé jméno Kate a bylo to i jméno matky královny Alžběty a Williamovy prababičky. Jméno Diana pak odkazuje na zesnulou matku prince Williama a prince Harryho.

Korunovace britského krále Karla III. Sledujte 6. května na Nově a TN Live:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.