Princezna Kate promluvila: Prvními slovy po diagnóze rakoviny všechny dojala

[chooze:gallery;value:34408]

​Dvaačtyřicetiletá Kate se měla zúčastnit přehlídky zvané Colonel’s Review, která se ve Velké Británii koná tradičně 8. června a na níž vojáci pochodují za doprovodu hudby hrané vojenskou kapelou v šarlatových kabátech a kožešinových čepicích z medvědí kůže. Nakonec ale, jak uvádí web NBC News, svou účast odřekla z důvodu pokračující léčby rakoviny, jež jí diagnostikovali letos v březnu.

"Chtěla jsem vám dát tímto dopisem vědět, jak jsem na celý pluk hrdá," uvedla Kate v úvodu svého vzkazu. "Vážím si všech, kteří se na tuto přehlídku měsíce připravovali. Být vaší plukovnicí pro mě znamená velkou čest a omlouvám se, že vám letos nemohu salutovat," uvedla dále.

Závěrem připojila i větu, která naznačuje, že její léčba probíhá dobře: "Doufám, že už brzy budu schopna vás všechny znovu reprezentovat."

[chooze:article;value:558654]

​Irská garda v reakci na dopis uvedla na sociální síti X, že je slovy Kate velmi dojata. U příslušníků se slova princezny z Walesu dočkala potlesku. Zároveň pluk Kate znovu popřál co nejrychlejší uzdravení.

Deník Mirror avizuje, že není vyloučeno, že se princezna v nejbližší době objeví na veřejnosti. Pokud jí to zdraví dovolí, mohla by se zúčastnit oficiálních oslav králových narozenin, které se uskuteční tento víkend.

Pravda o rakovině Kate. Přátelé popsali, co všechno se děje za zdmi paláce (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.