Princezna Kate udělala v nemocnici zásadní chybu. Tohle nezvládla, říká expertka

Když skončila princezna Kate minulý týden na londýnské klinice kvůli operaci břicha, poprvé se na veřejnost dostala informace, že trpí zdravotními problémy. Podle novinářky, která sleduje královskou rodinu, Daniely Elser ale kvůli svému tajnůstkářství udělala zásadní chybu. "Kate mohla tenhle měsíc pozitivně změnit život spoustě lidí, ale rozhodla se, že to neudělá," píše novinářka ve svém sloupku pro novozélandský web News.com.au

Královská rodina sdělila, že nebude oficiálně zveřejňovat detaily její operace, ubezpečila ale veřejnost, že pobyt v nemocnici ani další zdravotní problémy nijak nesouvisí s rakovinou, informuje web BBC. Podle posledních zpráv se 42letá princezna v nemocnici zotavuje bez komplikací. V nemocnici je i král Karel III., který veřejnosti sdělil, že jde na zákrok související se zvětšenou prostatou. 

[chooze:article;value:538860]

O svých potížích král už léta otevřeně mluví a vyzývá k prevenci u starších mužů, kde jsou takové zdravotní problémy časté. Jak podotýká odbornice na královskou rodinu, jeho otevřenost je chvályhodná, protože tím pravděpodobně zachránil tisíce životů. Zmiňuje, že se po oznámení o jeho operaci, se podle lékařů mnohonásobně zvýšil zájem o preventivní vyšetření prostaty.

"Když král pověřil svého osobního tajemníka, aby světu řekl o jeho zvětšené prostatě, dodržel tím svou část dohody a postavil se do pozice, přestože se mu to nejspíš nelíbilo. Je to jako, když ho kdysi královna vyslala otevřít továrnu na sušenky někde v zapadákově. Přála bych si, kdyby Kate udělala to samé," stýská si s tím, že právě to hatí její sympatický přístup k charitativní činnosti. 

​Navzdory výtkám expertky na královskou rodinu je ale podle BBC znát, jak se Buckinghamský palác otevírá veřejnosti. Informovat o hospitalizaci princezny i krále, včetně vývoje jejich zdravotního stavu, by totiž ještě před pár lety bylo nemyslitelné. 

Král Karel III. musí na operaci. Princezna Kate se zotavuje (1/2024): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.