Moderní bydlení

Princezna Kate už nemohla mlčet: Důrazné upozornění pro Williama

[chooze:gallery;value:35251]

Z britského prince Charlese se stal vloni v květnu král Karel III. a jeho korunovaci předcházely měsíce pečlivých příprav. Zásadní roli během obřadu hráli také princ William a princezna Kate. Oběma tak velmi záleželo na tom, aby se korunovace obešla bez problémů, píše web Mirror.

Ještě před obřadem se princezna proto starala o to, aby se případným komplikacím předešlo. Williamovi tak podle experta na odezírání z úst Jeremyho Freemana připomněla, že si má dát pozor, aby neponičil svůj plášť rytířského Podvazkového řádu, píše web Daily Star.

"Jen si dej pozor na ty šaty," varovala prý princezna svého manžela ještě předtím, než se připojili k průvodu. "Neboj se, mám to pod kontrolou," měl jí William odpovědět. A její slova si vzal očividně k srdci, protože jeho róba během korunovace žádnou újmu neutrpěla.

[chooze:article;value:570179]

Samotná princezna pak na korunovaci zazářila v šatech od svého oblíbeného návrháře Alexandra McQueena, přes které měla plášť rytířského Královského řádu Viktoriina. Její fanynky pak obdivovaly zejména ručně vyrobenou stříbrnou čelenku.

Korunovace Karla a Camilly se uskutečnila v květnu 2023 a byla první korunovací britského panovníka v 21. století. Karel III. se však stal automaticky novým králem ihned po smrti své matky Alžběty II., a to v září 2022.

Princezna Kate je miláčkem Britů. V popularitě prý překonala i Dianu (05/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.