Přiotrávené dívky v Plzni zůstaly v nemocnici na pozorování. Výuka je zrušená

Nová měření, prohledání areálu a odběry vzorků. Hasiči a policisté pokračují ve vyšetřování záhadné otravy studentek zdravotnické školy.

Hasiči už v úterý provedli kompletní měření ovzduší v celém areálu školy. Nenaměřili ale žádné zvýšené hodnoty a neodhalili ani žádnou nebezpečnou látku, která by intoxikaci dívek způsobila.

Ze školy se evakuovaly asi čtyři stovky lidí. Počet studentek, které museli ošetřit záchranáři, se ale postupně zvyšoval. V areálu zdravotníci ošetřili 22 studentek, dalších šest pak na různých místech v Plzni, například v městské hromadné dopravě. Celkem 22 jich bylo hospitalizováno.

[chooze:article;value:523916]

​Na Fakultní nemocnici v Plzni se později ještě obrátily další studentky, kterým se udělalo nevolno, ošetřili jich tam 35. Většina strávila v nemocnici noc na pozorování, některé byly propuštěny do domácího ošetřování. Ani jedna z dívek není v ohrožení života.

Podobný případ se stal před dvěma lety v Sokolově, kdy dvacet studentů policejní školy zkolabovalo při předávání vysvědčení. I tehdy se spekulovalo o otravě chemikáliemi. Policisté ale vyloučili, že by šlo o únik plynu nebo jiné škodlivé látky. Příčina tak zůstala záhadou, podle psychologů mohlo jít o davovou psychózu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.