Případ brutální vraždy v Lanškrouně se dostal k soudu. Muži hrozí doživotí

Loňský v dubnu v Lanškrouně pětašedesátiletý muž měl vzít sekáček na maso a udeřit svou spící družku do hlavy. Údajně to mělo být z lásky. Muž měl totiž nastoupit do vězení a nechtěl svou třiapadesátiletou partnerku nechat o samotě. "Se domluvil s poškozenou, že ten čin provede a následně spáchá sebevraždu. K tomu tedy, jak je známo, nedošlo," řekl obhájce Marek Hylena.

Obžalovaný muž u soudu řekl, že se s družkou nejprve domluvili na společném oběšení. Žena se prý obávala, jak bude po smrti vypadat, a tak údajně souhlasila s vraždou. Po ráně sekáčkem se ale probrala a přes půl hodiny s partnerem zápasila o holý život. Muž jí nakonec zasadil několik ran do krku nožem.

[chooze:article;value:484318]

​"Lze dospět k závěru, že poškozená rozhodně s vraždou srozuměná nebyla, bránila se. Na rukách měla celu řadu obranných zranění," pronesla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Muž se po činu vykoupal, převlékl a šel do města vyřizovat svoje osobní záležitosti. Když se vrátil domů, družku přikryl dekou a vedle ní vytvořil jakýsi oltář ze svíček, jejího oblíbeného alkoholu a květin. Teprve po čtrnácti hodinách od vraždy si nachystal zavazadla do vězení a sám se udal na policii.

U soudu muž vypovídal tři hodiny. Mimo jiné řekl, že byli oba alkoholici, ale v době činu prý opilý nebyl. Za vraždu mu teď hrozí až doživotní trest.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.