Případ znásilněné Soni: Její DNA se našlo na věcech obviněného zdravotníka

Studentka Soňa byla 26 hodin nezvěstná. V noci na neděli 10. září se vracela z práce v divadle, vystoupila na autobusové zastávce, kterou má od bytu asi 150 metrů, a poté už si nic nepamatuje. Někdo ji unesl, nadopoval léky a znásilnil. V pondělí ráno ji našli před nemocnicí na bratislavském sídlišti.

Městský soud Bratislava I poskytl televizi Markíza anonymizované rozhodnutí o vzetí do vazby zdravotníka, který je ze znásilnění Soni obviněný. V usnesení vyšetřovatel popsal, jak měl obviněný muž skutek provést a jaké důkazy policisté shromáždili.

[chooze:article;value:522887]

​Zdravotník měl na Soňu čekat okolo třetí ráno v noci u vchodu domu, kde bydlela. Poté jí do nohy čtyřmi vpichy aplikoval neznámou látku s obsahem benzodiazepinu a to jí způsobilo bezvědomí. Následně ji odnesl do svého auta a odvezl ji na místo, kde ji dalších 25 hodin držel a vpichoval další omamující látky. Podle webu Noviny.sk jí aplikoval léky na spaní vpichy do zadku a stehna. V poskytnutém dokumentu se dále uvádí, že obviněný muž Soně způsobil také odřeniny, povrchové poranění kůže a řeznou ránu na pravém boku.

Stopy DNA

Policisté našli stopy DNA Soni na klice na stahování oken na zadních dveřích auta, na prostěradle v bytě obviněného zdravotníka a také v jeho vaně. U muže dále našli injekční stříkačky s ampulkami s různými látkami, včetně ketaminu. Léky měl také v autě.

Soud v dokumentu uvádí, že muže vzal do vazby i kvůli tomu, že si čin dopředu připravil a naplánoval. Podle soudu mohl muž plánovat i další útoky a může být nebezpečný.

[chooze:article;value:523053]

​Bývalá partnerka obviněného záchranáře z Bratislavy jej pro televizi Markíza popsala jako manipulativního a agresivního. "Když jsem se to dozvěděla, byla jsem v šoku, že je něčeho takového schopný. Věděla jsem, že dokáže ublížit, ale že až takhle, tak to ne," řekla.

Žena televizi popsala soužití s obviněným mužem, který měl být nejprve milým a nápomocným partnerem, posléze ji však začal izolovat od okolí a kontroloval jí mobil. Pár spolu měl dceru, žena dle svých slov nemohla chodit ven ani po porodu. Když od něj chtěla odejít, tak ji měl fyzicky napadnout. Nakonec jí s útěkem od něj pomohla společná kamarádka.

Obviněný muž před soudcem odmítl vypovídat. Podle informací slovenských médií prý odmítá, že by se zmizením studentky měl cokoliv společného.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.