Přípravy na korunovaci Karla III. jsou v plném proudu. Žáci pilují hymnu

Škola jako každá jiná a přece jen speciální. V roce 1956 tam nastoupil tehdy sedmiletý Karel. "Král byl studentem této školy a já jsem na to velmi hrdá. Protože i já jsem studentkou této školy," vysvětlila 11letá žačka Kiana Rezajooiová.

Děti si v tamní škole trénují hymnu, aby ji mohly v den korunovace zpívat. A na sobotní slávu se připravuje i netradiční orchestr. Jeho členové jsou původem z Karibiku a Afriky.

[chooze:article;value:502265]

S tehdejším princem se prý zacházelo jako s normálním studentem. "Je to sranda. On nosil naše uniformy a pravděpodobně byl i v této místnosti," pobavilo další žákyni Lolu Stewartovou.

V sobotu ale král Karel navštíví úplně jinou místnost, a to sice sál ve Westminsterském opatství, kde bude korunován. Na velkou událost se připravuje celá země. Majitelé restaurací chtějí mít podniky 100% připravené, až přijdou hosté v den korunovace. Zároveň se každý chlubí svými zážitky s královskou rodinou.

"Je to fantastický člověk, nemá problém s vámi mluvit. Naslouchá, zajímá se. Myslím, že je to lidový král. Naposledy tu byl s budoucí královnou Camillou. Byli překvapení, že do indického jídla dáváme lososa. Já je vzal do kuchyně a ukázal jsem jim, jak tu vaříme. Ochutnali vše!" popsal majitel indické restaurace v Southallu, kterou navštívil král, Gulu Anand.

Slavnostní ceremoniál korunovace nového britského panovníka budete moci sledovat ve speciálním vysílání Víkendové snídaně a ŽIVĚ v komentovaném vysílání na televizi Nova, TN Live a na Voyo.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.