Přípravy na zimní dovolenou už začaly. Hotely i penziony se rychle plní

Češi stále častěji také v zimě míří do teplých krajin. Přispívá tomu i silná koruna. "Poptávka je o 80 procent vyšší, než tomu bylo loni. Z destinací je nejvíce žádaný Zanzibar, Dominikánská republika. Novinkou letošní sezony bude Srí Lanka nebo také Keňa," prozradila mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

"Exotickou dovolenou na letošní zimní sezonu si už koupily tisíce našich klientů. Z těch letošních prodejů je zřejmé, že letošním hitem bude Vietnam, Kuba nebo Dominikánská republika," poznamenal mluvčí Fischeru Jan Bezděk.

Zájem je ale i o zahraniční lyžařská letoviska. "Lyžaři si nenechají odpustit lyžování a pokládají zimu za lyžařské období a jedou jednou až dvakrát na lyže," popsal místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež.

[chooze:article;value:523465]

Nejvíce lidí zamíří na hory do Rakouska, Itálie nebo Švýcarska. Hotely se plní i v Česku. Větší zájem je prý o jarní prázdninové termíny. 

"Zimu už máme z 50 procent obsazenou. Spousta hostů si to zálohuje dopředu teď na podzim," sdělil provozovatel hotelu Orlice v Orlických horách Miroslav Skalický.

[chooze:article;value:522217]

Ceny ubytování v Česku se v zimní sezoně prý zvyšovat nebudou. "My jsme se snažili ty ceny nezvyšovat. Ta cena tady u nás podle druhu pokoje vyjde za pokoj kolem 3 000 korun," řekla majitelka Luční boudy v Krkonoších Klára Sovová.

Milovníkům lyžování ale zatím nepřeje počasí. "Máme před sebou teplotně nadprůměrnou zimu. Všechny tři zimní měsíce prosinec, leden, únor by měly být s teplotní odchylkou jeden až dva stupně Celsia," předpověděla meteoroložka Dagmar Honsová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.