Přírodní kosmetiku vyráběli doma v kýblech. Měli podvést přes 2,5 tisíce lidí

Několik levných surovin, trocha fantazie a ve finále drahá přírodní kosmetika. Tak podle kriminalistů uvažovali manželé z Ústeckého kraje.

"K její výrobě používali neparfémované krémy z obchodu, do kterých muž následně přidával různá koření a bylinky," popsala jejich obchodní strategii policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. "Manžel doma v kuchyni a v kýblech vyráběl a manželka se starala o byznys objednávek a reklamy," doplnila.

Vrásky fuč, Kaviárový král nebo Malinový sen. Tyto názvy krémů i s pomocí sociálních sítí zafungovaly a s objednávkami se roztrhl pytel. "Žena si musela na pomoc vzít další asistentky. Ty jí pomáhaly s objednávkami a vyřizováním případných reklamací," uvedla Hyšplerová.

[chooze:article;value:537078]

​A nespokojených zákazníků přibývalo. Byznys nabral obřích rozměrů, podnikatelé nestíhali, reklamace zůstávaly bez odezvy a definitivní přítrž všemu udělala policie.

"Manželé čelí obvinění z podvodu a jsou podezřelí z trestného činu nedovoleného podnikání," sdělila mluvčí. "Vzhledem k počtu kupujících, kterých je kolem dvou a půl tisíce, žádáme, aby se zákazníci přihlásili kriminalistům," vyzvala.

Podvodníci nabízeli falešné zlato. Majitelka obchodu je převezla (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.