Přišel hledat štěstí a našel ho. Ukrajinský uprchlík vyhrál v belgické loterii miliony

Jméno výherce loterijní společnost v souladu s předpisy nezveřejnila. Na základě dotazníku, který muž dobrovolně vyplnil, ale mohla poodhalit něco z jeho soukromí. "Náš muž je Ukrajinec, je mu mezi 18 a 24 lety a už rok žije v hlavním městě Bruselu," oznámila v pondělí belgická Loterie Nationale v tiskové zprávě

Štěstí muži zajistil tiket zakoupený 16. května u čerpací stanice. "Mladý Ukrajinec, který uprchl před válkou ve své zemi, přijel do Belgie hledat novou šanci a našel ji ve stíracím losu," upřesnila loterijní společnost.

Pro peníze si všichni výherci částek vyšších než 100 tisíc eur musí přímo do bruselské centrály firmy. Vítězi veškeré náležitosti pomohli vyřídit přátelé, které si za posledních 12 měsíců v zemi našel.

[chooze:article;value:508149]

​​"Jeho pocity byly velmi smíšené. Myšlenkami byl zjevně na Ukrajině a v tomto období je těžké se radovat při tom, co se v jeho zemi děje. Ale byl zároveň samozřejmě také velmi šťastný z výhry a především plný naděje. Prošlo tu mnoho vítězů, ale v tomto případě jsme skutečně viděli, že pro něj výhra znamenala něco víc. Jako by to bylo znamení naděje v temné době," uvedl mluvčí společnosti Joke Vermoere.

Za získané peníze chce Ukrajinec nyní pomoci svým krajanům. Nejprve však hodlá uspořádat večírek pro rodinu a přátele, kteří se o něj starali a pomohli mu se v nové zemi uchytit. "Těmto lidem je velmi vděčný, jsou mezi nimi Belgičané i Ukrajinci, kteří tu delší dobu žijí," vysvětlil Vermoere. Dodal, že ačkoli mladého muže v Belgii přijali velmi vřele, a dokonce si v zemi našel i práci, přesto se Ukrajinec chystá vrátit do vlasti hned, jak válka skončí.

Výhra v belgické loterii je osvobozena od daně. Loni se usmálo štěstí hned na 165 lidí z malé belgické vesnice, kteří vyhráli 142 897 164 eur (3,4 miliardy korun), píše Reuters.

Prodejce rekordního výherního losu získal odměnu 1 000 000 dolarů (11/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.