Přišli ji vypravit na poslední cestu, žena v rakvi však lapala po dechu

Bella Montoyová byla minulý týden v nemocnici Martín Icaza v Babahoyo prohlášena za mrtvou poté, co službukonající lékař konstatoval smrt s podezřením na mrtvici. Rodina její tělo následně odvezla do pohřebního ústavu, kde uspořádala smuteční obřad, který přerušila nenadálá šokující událost.

Během obřadu smuteční hosté zaslechli zvuky podobné bouchání, které vycházely zevnitř rakve. "Bylo nás tam asi dvacet," řekl její syn Gilber Rodolfo Balbera Montoya. "Asi po pěti hodinách smutečního obřadu začala rakev vydávat zvuky. Máma byla zabalená v prostěradle a bouchala do rakve. Když jsme ji otevřeli, viděli jsme, že těžce dýchá."

[chooze:article;value:269195]

Podle BBC byla seniorka ihned převezena do nemocnice na jednotku intenzivní péče a ekvádorské ministerstvo zdravotnictví zřídilo komisi, která má událost vyšetřit. V prohlášení ministerstvo uvedlo, že žena prodělala kardiorespirační zástavu a nereagovala na resuscitaci. Lékař, který měl ten den službu, konstatoval její smrt.

Její syn podle místních médií uvedl, že jeho matka byla do nemocnice přijata v pátek kolem deváté hodiny ráno a v poledne mu lékař oznámil, že zemřela, a předal mu doklady totožnosti a úmrtní list. Její tělo bylo poté na několik hodin uloženo do rakve, dokud si ho nevyzvedli členové rodiny, aby ho připravili k pohřbu.

Na videu zveřejněném na sociálních sítích bylo vidět, jak leží v otevřené rakvi a těžce dýchá, zatímco se kolem ní tísní několik lidí. Poté je vidět, jak přijíždějí záchranáři, kteří ji po ošetření položí na nosítka a naloží do sanitky. Nyní je hospitalizována na jednotce intenzivní péče ve stejné nemocnici, kde lékaři konstatovali její smrt.

"Postupně chápu, co se stalo. Teď se jen modlím, aby se matčin zdravotní stav zlepšil. Chci, aby žila a byla po mém boku," citovala agentura AFP slova jejího syna Balberána.

Rodina pohřbila nebožtíka. Pak ale netušila, jestli to byl doopravdy on (3/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.