Přišlo to dřív, než všichni čekali. William se ujme zásadní královské role

[chooze:gallery;value:29976]

​Princ William bude uvaděčem na svatbě svého blízkého přítele vévody z Westminsteru Hugha Grosvenora. Ten se 7. června ožení s Olivií Hensonovou v Chesterské katedrále.

Ačkoli je král Karel III. kmotrem vévody z Westminsteru, tak podle informací deníku Mirror s královnou stále nepotvrdili svou účast. "Jejich Veličenstva nezapomněla, co se stalo na svatbě Hughovy sestry. Stále mezi nimi panuje velké napětí," informoval v pátek Daily Mail. Na tuto svatbu byli v roce 2004 sice pozváni oba, ale museli dorazit odděleně a nesměli sedět vedle sebe.

[chooze:article;value:555372]

​Hugh je kmotrem Williamova syna George i Harryho syna Archiho. Druhého z bratrů ale snoubenci podle informací deníku Mirror na svatbu nepozvali. Deník Daily Mail na druhou stranu v sobotu informoval, že Harry pozvání odmítl.

"William byl požádán, aby na svatbě sehrál významnou roli, a to Harryho přimělo pozvání odmítnout. Údajně ho [Harryho] tato žádost vyvedla z míry, protože si myslel, že by to měl být on," uvedl deník Daily Mail s odkazem na dobře informovaný zdroj.

Zdravotní stav krále Karla III se lepší. Vyrazil si i za trochou kultury. Podívejte se na páteční reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.