Přísná bezpečnostní opatření kvůli soudu s Trumpem. Očekávají se demonstrace

Kauza, která právě teď otřásá Spojenými státy a možná ovlivní i souboj o Bílý dům. Bývalý prezident a uchazeč o prezidentské křeslo Donald Trump znovu usedne na lavici obžalovaných.

Před soudem v Miami se bude zodpovídat z nelegálního držení utajovaných dokumentů s informacemi o americkém jaderném programu, vojenských operacích i vojenských kapacitách dalších států. Utajované záznamy našla FBI poschovávané v Trumpově rezidenci Mar-a-Lago na Floridě.

"Jsem naštvaný. Naše země si bude muset projít tímto zemětřesením jen a jen kvůli tomu, že prezident Trump nepředal vojenské dokumenty, o které byl požádán. Proč? Tomu všemu se dalo jednoduše předejít," reagoval na kauzu republikánský senátor za stát Utah Mitt Romney.

[chooze:article;value:508385]

​Zatímco Trumpa kritizují i někteří spolustraníci, jeho podporovatelé mu věří. "Je to hon na čarodějnice. Zdá se mi, že celý proces je vykonstruovaný. Útočí jen na jednoho politického kandidáta a jednu politickou stranu," uvedla obyvatelka Miami Ruth Swansonová.

V Miami platí přísná bezpečnostní opatření kvůli možným demonstracím. Floridské úřady se připravují na nejhorší. "Bereme tuto událost velmi vážně. Jsme si vědomi toho, že se situace může zvrtnout. Mobilizujeme veškeré prostředky, abychom zvládli až 50tisícový dav lidí," sdělil policejní velitel Francis Suarez. Neveřejný soudní proces začne v devět hodin večer našeho času.

Téma okomentoval politolog Jiří Pehe:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.