Moderní bydlení

Přiživil se na mrtvém policistovi. Vykradače hrobů odhalil test DNA

Moravskoslezští policisté od října 2022 řešili záhadu ztracených medailí. Ty zmizely z náhrobní desky na hrobu jejich kolegy. Medaile byly původně uzavřené ve skleněné vitrínce, kterou zloděj rozbil.

První stopu v případu přinesl malý chlapec, u kterého našli stužky z medailí. "Matka chlapce sdělila, že její syn našel na zemi pohozené dvě stužky, které se mu zalíbily, takže si je vzal a připnul na svetr. Netušil však, o jaké stužky šlo," řekla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

[chooze:article;value:550623]

Vyšetřovatelé provedli také analýzu vzorků DNA nalezených na místě činu, avšak bezvýsledně. Stopa tak na dlouhou dobu vychladla. Před pár týdny ale přišel zlom, když policisté znovu porovnali nalezenou DNA s databází.

V mezičase totiž do databáze přibyl 42letý muž, který odpovídal nalezenému profilu. U něj také policisté obě medaile našli. Muž je použil jako ozdobu klíčů. "Obviněný měl od počátku několik verzí, například že medaile našel nebo že je od někoho dostal. Nakonec se ale kriminalistům doznal," dodala Michalíková.

Kriminalisté už v případu zahájili trestní stíhání. Medaile vrátili pozůstalým. Obviněnému muži teď hrozí až dvouleté vězení.

Téměř 50 krádeží a škoda 5 milionů. Policie dopadla nebezpečnou skupinu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.