Příznaky cukrovky. Žízeň není jediný, sledujte všech sedm hlavních symptomů

Stále častěji je lidem v posledních letech diagnostikována cukrovka. Podle odborníků jsou na vině negativní vlivy současného způsobu života. To platí hlavně u diabetu 2. typu. Ten se může vyvinout i kvůli dědičnosti. Z velké části má na to ale vliv i nedostatek pohybu či nadváha.

Pokud se bojíte, že můžete onemocnět cukrovkou, dejte si pozor na sedm hlavních příznaků. Těmi jsou podle deníku Mirror pocity větší únavy, častější chození na toaletu, a to hlavně v noci, náhlé hubnutí, drobné ranky na kůži, které se hojí delší dobu, rozmazané vidění, velká žízeň a svědění pohlavních orgánů.

[chooze:article;value:475101]

Existuje však i několik méně známých symptomů, které signalizují, že člověk trpí cukrovkou. Jedním z nich jsou takzvané diabetické bulky, které se mohou tvořit na hřbetech rukou, předloktích nebo třeba na chodidlech. Dalším příznakem pak může být diabetická dermopatie, při níž se na holeních a lýtkách dělají hnědé skvrny. U pacientů se může projevit také digitální skleróza, která způsobuje ztvrdnutí kůže na rukou.

Podle dat Českého statistického úřadu každoročně onemocní diabetem 60 tisíc lidí. Jen v roce 2018 v důsledku nemoci zemřelo více než čtyři tisíce lidí. Náklady na léčbu diabetiků v Česku šplhají ke 20 miliardám korun.

Moderní léčba cukrovky pomůže tisícům lidí ročně. Chrání před selháním ledvin či srdce (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.