Pro Pavla si připravili spoustu dárků. U něj doma na to půjdou s humorem

Flanelová košile zažívá renesanci a patrně vůbec poprvé se dostala i na vánoční ozdoby. Malířky samy ve flanelkách poctivě studovaly vzory a jeden vybraly. 

"Jsou čtyři vodorovné proužky široké, čtyři svislý silný. Pak se dělají úzké, těch je svislých sedm a vodorovných osmm" popsala malířka Andrea Mudruňková. V den inaugurace mu pak chtějí výrobky předat osobně.  "Prezident Havel byl spojený se srdcem, my tímto dekorem vracíme srdce na Hrad obohacené motivem flanelu, který je oblíbený panem generálem," dodala vedoucí výroby Vlaďka Jelínková.

"Kapsáče s flanelkou jsou výrazem maximálního pohodlí," myslí si zvolený prezident Pavel. 

[chooze:article;value:491400]

O veselém překvapení uvažují v Černoučku. "Jak mluvil o klidu a řádu, tak jsme mu chtěli předat řád. Takový řád zlaté vařečky, to měl být takový vtípek," prozradila starostka Lucie Kavánová.

Lidé sami posílají dárky na obecní úřad. Pro Pavla knihy, pro manželku prý zase pleťové masky. Dorazila třeba domácí tlačenka. Těžko říct, zda si pan generál pochutnal, kvůli bezpečnosti ji prý nejdřív zabavila ochranka. 

[chooze:article;value:491451]

Prezident obvykle bývá zavalený dary a některé hned ocení, jako když při návštěvě Miloše Zemana v Červeném Kostelci přestal fungovat plynový ohřívač. "Vezmu si flanelovou košili, protože došlo k organizačnímu nedostatku," poznamenal tehdy prezident.

Na některé dary se zase nedá dlouho zapomenout. Prezident Zeman v Horním Jelení obdržel hlavu vycpaného jelena i s pořádnými parohy. A v Nové Pace pro změnu dostal kámen. Ten byl tak těžký, že mu ho málem pustili na nohu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.