Problémy pro opilého policistu z Prahy. Zranění dívky si vyžádalo operaci

Případ opilého policisty, který v Praze na Smíchově útočil na mladé ženy, má další vývoj. Jak zjistil portál Novinky, jedna z dívek, které měl napadnout, utrpěla údajně při těchto atacích komplikovanou zlomeninu nohy.

"Byla tam nějaká delší rekonvalescence, protože dostala do kotníku šrouby a musí po operaci nadále rehabilitovat," řekla Novinkám další z napadených žen, která je s vážněji zraněnou ženou v kontaktu.

Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ta měla původně případ vyhodnotit "pouze" jako výtržnictví. Toto komplikované zranění by ale mohlo znamenat rekvalifikaci celého skutku na ublížení na zdraví. V případě odsouzení by to pro policistu znamenalo přísnější trest – v krajním případě osm, nebo dokonce až deset let, pokud by bylo toto ublížení na zdraví vyhodnoceno jako těžké.

Jak nakonec GIBS celou věc klasifikuje, by mělo být jasné už brzy. Podle osob zapojených do případu se totiž blíží obvinění agresivního policisty.

[chooze:article;value:546597]

Událost se odehrála v noci na 17. února, kdy se policista z oddělení hlídkové služby zúčastnil slavnostního plesu pražského policejního ředitelství a následně pokračoval do podniku v Nádražní ulici na Smíchově, kde probíhala akce pro LGBT+ komunitu.

Právě tam se měl policista začít chovat agresivně. "Co já vím, tak měl zmlátit pět holek," popsal situaci jeden ze svědků události. Jeho násilné chování pak pokračovalo také na ulici, kde jej natočili kolemjdoucí. Se "zákrokem" proti jedné z mladých žen mu měla pomáhat jeho přítelkyně, také policistka. Po činu byl muž postaven mimo službu a ve středu policie oznámila, že byl služby zproštěn.

Policista brutálně zaklekl dívku. Naprosto neakceptovatelné, reaguje policie (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.