Problémy s teplou vodou v Karviné. Za poslední týdny už poněkolikáté

V centru Karviné a v okolních ulicích přestala téct teplá voda včera v sedm hodin večer. 77letá Božena Navrátilová se zrovna chtěla vysprchovat. "Jak bych se měla ve studené vodě koupat, tak mě asi cyp střelí," prohlásila Karviňanka Božena Navrátilová.

Vodu si ohřála v hrnci na sporáku v kuchyni. "Šla jsem do koupelky, dala jsem si lavůrek, nalila jsem tady půl horké, půl studené vody, abych se mohla umýt, hygiena musí být," doplnila Navrátilová.

Podobně na tom byly i její sousedky ze vchodu v paneláku. "Když vypnou teplou vodu, tak vám zůstane jen ta studená, a to je, jako kdyby na vás pouštěli kostky ledu," popsala další obyvatelka Karviné Karin Fryzová.

[chooze:article;value:485634]

​Některým to, že jim doma neteče teplá voda, ale zase tolik nevadilo. "V tom horku to bylo osvěžující, dá se to přežít," nadhodil další z oslovených obyvatel.

Bez teplé vody byli lidé v Karviné už minulý týden kvůli pravidelné údržbě. Den poté, co zase začala téct, se stala havárie na horkovodu, který vede do města z nedaleké teplárny. "Porucha vznikla ve svaru přívodního potrubí na větvích směrem na Karvinou," přiblížil zástupce regionálního manažera Veolia Energie Radim Masný.

Netěsnost na horkovodu se podařilo opravit během odpoledne. Přibližně okolo 17. hodiny začala teplá voda v Karviné zase téct.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.