Problémy služby 123Kurýr jsou větší, než se myslelo. Ozývají se další poškození

Problémy přepravní společnosti 123Kurýr zřejmě budou mnohem větší, než se původně předpokládalo. Přepravní firma si prý nechala peníze, které vybírala na dobírkách. Šlo o zásilky, které zákazníci platili až při převzetí.

"Jednoho dne se zasekli a vybrané doběrečné mi nebylo proplaceno. Následně mně ještě poslali splátkový kalendář, že mně to budou splácet," prozradil jeden z poškozených pan Jiří S. 

Splátkový kalendář firma navrhla také Miroslavu Čechovi z Prahy. Za dobírky mu firma dluží desítky tisíc korun. Dohodli se na výši splátek, ale dohodu už nikdo nepodepsal, firma se odmlčela. "Dál pak už se neozvali, neposlali ho podepsaný zpět. Postupně zadrželi dobírky v hodnotě asi 31 tisíc," popsal problémy se službou pan Čech. 

Přepravní společnost zmizela jako pára nad hrncem. Zanechala za sebou milionové dluhy na výplatách zaměstnancům. "Je to řádově několik milionů. Furt nás ujišťovali, že peníze nám pošlou později. Od května nezaplatili ani korunu," svěřil se zástupce kurýrů Jan Švandrlík. 

[chooze:article;value:529637]

​Firma stále působí na Slovensku a v Maďarsku. Překotný odchod z Česka prověřuje státní zastupitelství v Hradci Králové. "Páni majitelé nekomunikují. Si myslím, že to připravovali delší dobu, že to nebylo ze dne na den, že to je úmyslně," domnívá se Jan Švandrlík.

Firma ze svého webu stáhla telefonní čísla a dotazy prý řeší pouze písemně. Na ty od televize Nova ale nikdo už dva dny nereaguje.

Hlavní sídlo měla společnost nedaleko Jihlavy, před dvěma týdny ale narychlo zmizela a vyklidila kanceláře. "Působí to, jako by tu ten provoz neprobíhal, nebo došlo k nějakýmu přesunutí," sdělil zaměstnanec společnosti, která sídlí ve stejném areálu, Filip Beneš. 

Firma zablokovala svá depa a některá zapečetila. Není jasné ani to, kolik zásilek zůstává nedoručených.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.