Proč Meghan nepřijede na korunovaci Karla III.? Má hned pět důvodů

[chooze:gallery;value:30981]

​Britská královská rodina po dlouhém čekání veřejnosti sdělila, že korunovace krále Karla III. se nakonec zúčastní také princ Harry. "Buckinghamský palác s potěšením potvrzuje, že vévoda ze Sussexu se zúčastní korunovační bohoslužby ve Westminsterském opatství 6. května," uvedl ve středu Buckinghamský palác podle BBC.

Fanoušci monarchie ale neuvidí jeho ženu Meghan ani jejich dvě děti, tedy tříletého prince Archieho a roční princeznu Lilibet. Všichni tři totiž zůstanou v Kalifornii, kde rodina žije. Pozvánku na korunovaci přitom dostala i Meghan. Oficiální důvod její neúčasti není známý, britský list The Mirror ale našel rovnou pět důvodů, proč se vévodkyně ze Sussexu výletu do Velké Británie raději vyhnula.

Narozeniny prince Archieho

Čtvrté narozeniny prince Archieho jsou 6. května, tedy přesně v den korunovace nového krále Karla III. a královny Camilly. "Archieho narozeniny poskytly Meghan dokonalou výmluvu, aby zůstala doma. Po zvážení všech věcí je to pravděpodobně správná volba," řekl deníku novinář Omid Scobie, který je spoluautorem životopisné knihy o páru Finding Freedom. Na její tvorbě se podílela i sama vévodkyně.

[chooze:article;value:498840]

Strach z konfrontace

Silným důvodem je podle mnoha expertů také obava ze setkání s členy britské královské rodiny. Na řadě z nich totiž Harry a Meghan v posledních měsících nenechali nit suchou, ať už v dlouhém dokumentu pro studio Netflix, nebo v Harryho knize Spare (Náhradník). 

Děti bez programu

Jedním ze sporů měl být také program pro děti páru. Přestože po smrti královny Alžběty II. děti Harryho a Meghan získaly nárok na stejný titul jako děti Williama, tak palác s jejich účastí na korunovaci nepočítal. Princ Archie ze Sussexu a princezna Lilibet ze Sussexu jsou prý totiž příliš malí. Stejně tak se neočekává účast nejmladšího syna Williama a Kate, v té době pětiletého Louise.

Meghan není Britka

Dalším možným důvodem je podle britského tisku skutečnost, že je Meghan Američanka a že taková událost, jakou je korunovace britského panovníka, pro ni nemá tak silný význam. Pohřbu Harryho babičky Alžběty II. se totiž loni zúčastnila. Tentokrát ale jejímu srdci byly zřejmě bližší narozeniny prvorozeného syna.

Propad popularity

Sussexové byli kdysi britskou veřejností milováni. Po bouřlivém odchodu z královské rodiny, rozhovoru s Oprah Winfreyovou, dokumentu pro Netlfix, Harryho knize a dalších událostech se ale jejich obliba propadla. Magazín Newsweek minulý týden představil nejčerstvější data, která ukazují další propad.

Harryho má podle nich momentálně rádo jen 29 % Britů a negativně ho vnímá 51 %. Loni na podzim ho přitom mělo rádo 40 % Britů, což ale bylo ještě před vydáním knihy Spare. Meghan si také od konce loňského roku pohoršila. Rádo ji má místo 29 % už jen 23 % britských občanů. Hůř než tato dvojice je na tom s oblibou už jen princ Andrew, který ale už také není aktivním členem královské rodiny. Důvodem byla obvinění ze znásilnění a kauza kolem Jeffreyho Epsteina.

Princ Harry se v Británii nečekaně objevil v březnu. Hned zamířil k soudu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.