Prodejem marihuany si vydělal desítky milionů. Soud teď rozhodl o jeho trestu

Vloni na jaře kriminalisté vtrhli na pozemek Petra Včeliše v Otovicích na Broumovsku. Pod fóliovníkem našli tajný vchod do dvou v zemi zabudovaných obrovských kontejnerů.

"V kontejnerech pěstoval konopí s nepovoleným obsahem THC, nad tím byl fóliovník, kde byly rostliny takzvané CBD, tedy s povoleným obsahem THC," řekl státní zástupce Jan Vodička. Kontejnery byly řízené velmi sofistikovaným systémem. Bylo tam svedené odvětrávání, tepelné potrubí na vyhřívání a rostliny byly vyživovány speciálním roztokem.

"Nalezli 196 rostlin konopí, ze kterých by se usušilo 18 kilogramů sušiny, a dále pak 11 kilo samostatné sušiny," uvedl kriminalista Petr Drahoňovský.

[chooze:article;value:531170]

​Včeliš měl marihuanu, ale také hašiš produkovat posledních deset let, a to i přesto, že byl za stejný zločin odsouzen v roce 2013 k podmínce a pokutě 700 tisíc korun. Při domovní prohlídce kriminalisté objevili ještě 400 dávek LSD.

Petr Včeliš je podle obžaloby opravdovým velkopěstitelem. Za poslední roky měl do Polska prodat 500 kilo marihuany a utržit za to měl 36 milionů korun. Trest mu hrozil až 18letý, nakonec dostal méně.

Současně se Včelišem dostala trest i jeho firma, kde byl sám sobě ředitelem i zaměstnancem a kterou podle soudu využíval pouze k tomu, aby mohl přikrýt obrovskou spotřebu elektrické energie. Dokonce přes tuto společnost platil i bagristy, kteří kontejnery do pozemku zakopali. Půlka pozemku propadla rozsudkem státu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.