Prohlásili pacienta za mrtvého a oznámili to rodině. Muž se ale probral

Předčasné závěry se nevyplatily záchranářům z britské Severovýchodní ambulantní služby (NEAS). Při převozu do nemocnice měl pacient, jehož identitu blíže nespecifikovali, podle názoru záchranářů zemřít. V nemocnici v Darlingtonu jej tak už lékaři neošetřovali.

Jenže o pár hodin později se tam odehrál zázrak. Zdánlivě mrtvý člověk se totiž probral, píše portál Northern Echo. Jeho rodinu už mezitím informovali o jeho skonu. Nemocnice tak rodinné příslušníky musela zkontaktovat podruhé, aby trapnou situaci vysvětlila.

[chooze:article;value:525823]

NEAS už zahájila vyšetřování, které má vysvětlit důvod celého incidentu. "Jakmile jsme se o tom dozvěděli, zkontaktovali jsme rodinu pacienta. Velmi se omlouváme za tíseň, kterou jsme způsobili," uvedl podle portálu The Guardian ředitel NEAS Andrew Hodge.

Není to však první takový přešlap, který musí NEAS řešit. Před několika měsíci vyšlo najevo, že záchranáři ze severovýchodu Anglie zakryli řadu profesních selhání a ukrývali před koronerem důležité důkazy.

Obzvlášť šokující byl případ 17leté dívky, kterou nalezli záchranáři bezvládnou v lesíku poblíž jejího domova. Podle zprávy ji záchranáři na místě prohlásili za mrtvou, aniž by se pokusili o první pomoc. Dívka na rozdíl od pacienta z Darlingtonu neměla štěstí a zemřela, připomněl portál Daily Mail.

Záchranář kvůli znásilnění Soni skončil ve vazbě. Soud se bojí o bezpečnost dalších (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.