Projekt Počítače dětem pokračuje. Školáci je dostanou k Vánocům

Děti se mohou těšit na nové počítače. Přestože koronavirová pandemie už je na ústupu, projekt Počítače dětem stále vzkvétá, díky čemuž se některé děti z chudších rodin dočkaly vánočních dárků o něco dřív.

Předčasné Vánoce si užil i dvanáctiletý Tomáš. Dostal dárek, který si už dlouho přál. "Jsem rád, že jsem dostal počítač a že ho můžu využívat hlavně k dělání prezentací do školy a k plnění úkolů," řekl nadšený Tomáš televizi Nova.

[chooze:article;value:479860]

"Moc děkuju projektu Počítače dětem, že nám pomohl takto získat počítač pro Tomáše," poděkovala maminka dvanáctiletého chlapce Kateřina. Rodina by si jeho pořízení totiž nemohla dovolit. Kromě Tomáše má paní Hulínová ještě další dvě děti. Aby jim to nebylo líto, dostaly i ony menší dárky.

"Mně udělal největší radost fotbalový míč. A mně udělaly největší radost puzzle se sešítkem na kreslení," řekli Tomášovi sourozenci Štefan a Tereza.

[chooze:article;value:479544]

Projekt počítače dětem byl původně plánovaný jen jako covidový program, dětem v tisících domácnostech totiž při dálkové výuce zoufale chyběla potřebná technika. Projekt ale úspěšně pokračuje dál.

"Tento rok se nám podařilo překvapivě vybrat víc počítačů, nejvíc v historii. Už se sešlo skoro 10 tisíc lidí, kteří nám věnovali počítač," svěřil se právem pyšný majitel společnosti Mironet Robert Novotný.

[chooze:article;value:475870]

Věnovat vámi nevyužívané počítače anebo příslušenství k nim můžete i vy. "Po celé České republice má projekt Počítače dětem 25 odběrných míst," informoval Novotný. Takové počítače jsou zrenovovány a následně míří do nových rodin. Počítač tak pod stromečkem najdou i další školáci.

Cukráři mají před Vánoci napilno. Pečou metráky cukroví:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.