Prostřílíme se až k Labi! Kadyrov otevřeně hrozí útokem na Západ

Americké úřady rozšířily sankční seznam o 11 lidí, kteří se měli podílet na únosech dětí z Ruskem napadené Ukrajiny. Je mezi nimi i matka Putinova "čečenského řezníka" Ajmani Kadyrovová.

Podle Kadyrova se tam ocitla neprávem, prý se věnuje pouze charitě. Západu za to pohrozil pomstou, upozornil na síti X poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. "No dobrá, tohle nám rozvazuje ruce. Pokud si Spojené státy legitimizují takové zločinné metody, pak se nebudeme omezovat a ztratíme veškeré zábrany," prohlásil.

Čečenské jednotky by podle Putinova poskoka mohly proniknout do Evropy. "První a druhá čečenská válka, Gruzie, Ukrajina – to vše jsou americké projekty v postsovětském prostoru, nemluvě o dalších konfliktech po celém světě, rozpoutaných z vykonstruovaných důvodů. Tentokrát jim to ale neprojde. Budeme pokračovat v lámání zad gangu Ukrajiny a NATO. Dokonce se můžeme dostat až k Labi, jako to udělal Movlid Visajtov (čečenský plukovník Rudé armády, který v roce 1945 bojoval u Berlína, pozn. red.) ve válce proti nacistům," běsnil Kadyrov.

[chooze:article;value:520357]

​Kadyrov není první z ruských představitelů, kdo hrozí Evropě napadením. K útoku na země NATO v červenci vyzýval třeba známý propagandista Vladimir Solovjov.

"Chtějí postavit továrny na území Ukrajiny. Proč bychom na to měli čekat? Pojďme zaútočit na továrny na území evropských států. Není žádný rozdíl v tom, jestli jsou továrny na Slovensku, v České republice nebo v Bulharsku," rozčílil se ve svém pořadu.

Mír s Ukrajinou není reálný, tvrdí Putin (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.