Protest zemědělců nadzdvihl Fialu. Dvě miliardy můžeme využít jinde, hrozí

"Byli jsme připraveni, a tato nabídka z minulého týdne byla na stole, přidat v příštím roce dvě miliardy korun. Výsledkem je tento dnešní protest," zareagoval premiér Petr Fiala (ODS) na čtvrteční protest zemědělců v Praze.

Premiér také naznačil, že vláda by slíbené dvě miliardy zemědělcům nakonec dát nemusela. Využít by je naopak mohla v nějakém jiném sektoru. O jaký sektor by se mohlo jednat, však premiér neprozradil.  

"Já to chápu jako protest proti těm dvěma miliardám korun navíc. Takže vláda musí přemýšlet nad tím, jestli nejsou jiné oblasti veřejného života, kde tyto peníze budou také dobře využity," nadnesl předseda vlády.

[chooze:article;value:545058]

Protesty zemědělců budou ale patrně ještě pokračovat. Zemědělci by se podle některých lidí měli s vládou dohodnout na kompromisu. "Minimálně by s nimi měla vláda komunikovat a určitě by měli najít nějaké kompromisní řešení," řekl televizi Nova jeden z diváků.

Podle dalších lidí by pak Fialův kabinet měl české zemědělce podpořit. "Já myslím, že by měla vláda podporovat české zemědělství. To si myslím určitě. A nedovážet všechno z Polska nebo ze zahraničí," poznamenal další.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.