Protivládní SPOLU nebo Miloš Zeman z Přísahy. Krajské volby budou plné chytáků

Důchodce Miloš Zeman kandiduje za Přísahu do zastupitelstva v Ústeckém kraji. Nejde však o bývalého prezidenta, ale o 67letého muže z Podsedice. Není to navíc jediný jmenovec, který se na letošních krajských kandidátkách objevil.

Na kandidátce HLAS samospráv vedené sociálnědemokratickým hejtmanem Martinem Netolickým se objevil v Pardubickém kraji senátor Petr Fiala (SproK). S premiérem ale starosta Letohradu kromě jména nemá nic společného. 

[chooze:article;value:568187]

Stejně tak Pavel Babiš na kandidátce ANO ve Středočeském kraji není pseudonym expremiéra a předsedy hnutí Andeje Babiše. Jde o 49letého zastupitele města Bystřice.

Protivládní SPOLU a dvě sociální demokracie

V Libereckém kraji budou mít voliči na výběr mezi dvěma kandidátkami s podobným názvem. SPOLU pro Liberecký kraj – ODS, TOP 09, KDU-ČSL a SPOLU PRO Liberecký kraj.

Ty mají zároveň naprosto opačné názory. Zatímco jedna je poskládána ze tří vládních stran, druhá je koalicí Svobodných a Soukromníků, tedy stran, které proti vládě často vystupují.

Vládní koalice tak navrhla zrušení registrace SPOLU PRO Liberecký kraj. To ale liberecká pobočka krajského soudu 15. srpna zamítla. Koalice Svobodných a Soukromníků navíc získala číslo 1.

[chooze:article;value:557909]

Podobný problém dlouhodobě řeší Sociální demokracie. Ta se zbavila zkratky ČSSD, kterou jí rychle vzala Česká suverenita sociální demokracie. Ani sociální demokraté u soudu už před volbami do europarlamentu neuspěli. Takže sociální demokraty čeká znovu souboj s ČSSD.

Komise vybrala čísla pro krajské volby. Do boje jde 95 stran a uskupení:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.