Prudce přibývá respiračních nákaz. Nemocnice už zavádějí první opatření

Mnohé nemocnice v Česku omezují nebo rovnou zakazují návštěvy nemocnic. Důvodem je rostoucí počet lidí s respiračním onemocněním. Toto opatření platí třeba na interním oddělení nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem, návštěvy jsou tam zakázány až do 7. října.

"Z důvodu nepříznivé epidemiologické situace na oddělení rehabilitace platí od 23. 9. 2024 do odvolání zákaz návštěv na lůžkových odděleních 43, 44 a 45," upozornila na webu Fakultní nemocnice Olomouc.

[chooze:article;value:574826]

Na všech lůžkových odděleních nemocnice AGEL Valašské Meziříčí zase vedení zařízení požaduje, "aby návštěvy na všech lůžkových odděleních používaly po celou dobu pobytu ochranu dýchacích cest, tedy respirátor FFP2. Doporučujeme omezit kontakt na nezbytně nutnou dobu (15 minut / max. 2 osoby). Návštěvu odložte, pokud máte příznaky respiračního onemocnění," oznámila nemocnice.

Na podzimní a zimní období respiračních nákaz myslí i pražská hygienická stanice, která vydala před několika dny doporučení pro poskytovatele sociálních a zdravotních služeb. "Ve snaze zachovat co nejdostupnější sociální kontakt klientů doporučujeme upozornit návštěvy na rizika případného přenosu nákazy a vyzvat k pečlivému posouzení svého zdravotního stavu před samotnou návštěvou. Návštěvu by měly odložit všechny osoby i s mírnými příznaky respiračního onemocnění (rýma, kašel, zvýšená teplota)," uvedla Hygienická stanice hlavního města Prahy.

Tipy na posílení imunity. Podívejte se na rozhovor s imunologem a alergologem Radkem Klubalem (09/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.