Prudký déšť míří do Evropy. Někde budou povodně, jinde napadne 70 cm sněhu

Počasí v severní Itálii připomíná konec světa. V oblasti, kam řada lidí ráda jezdí na dovolenou, udeřily prudké deště i bouře. Italští meteorologové varují také před krupobitím, které může bouřky doprovázet, píše portál Il Meteo.

Podle předpovědí se mohou v severní Itálii formovat i supercely, které tam přihnal západní vítr z oblastí nad Atlantikem. Při těchto obzvlášť silných bouřích může vítr dosahovat rychlosti 120 až 130 kilometrů za hodinu a kroupy mít 8 až 10 centimetrů v průměru.

[chooze:article;value:555249]

Situace nebude o moc lepší ani v Alpách. I tam budou řádit extrémní bouřky. Vzhledem k vysoké nadmořské výšce tam ale má silně sněžit. Meteorologové odhadují, že napadne přibližně 70 centimetrů nového sněhu.

Kalamita má trvat po velkou část týdne. Od středy mají v řadě regionů na severu země hrozit záplavy způsobené silným deštěm. Rozvodnit se má kromě řek také turisty oblíbené jezero Maggiore v Lombardii. Podle odhadů má ve středu dopoledne, tedy v nejintenzivnějších momentech, napadnout během půl dne až 130 milimetrů srážek, píše portál Meteoradar.

Česko minulý týden zasáhly prudké bouřky. V Českých Budějovicích padaly kroupy:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.