Moderní bydlení

Prudký pokles tlaku v Česku! Meteoroložka popsala, co se teď stane

Už nedělní nejvyšší odpolední teploty se zastavily až na 10 °C, počátek vánočního týdne přinese v maximech až 12 °C. Ještě vyšší teploty naposledy přinesl rok 2014, tehdy rtuť teploměru šplhala i přes 13 °C.

V pondělí bude po rozplynutí ranních mlh, které mohou být i mrznoucí, jasno. Denní teploty budou mezi 8 až 12 °C, na severu chladněji. Ještě si budeme užívat vysoký tlak vzduchu, který se bude pohybovat mezi 1035 až 1030 hPa. Vysoký atmosférický tlak má na nás pozitivní účinek. Zvyšuje se naše pracovní výkonnost i koncentrace.

[chooze:article;value:533353]

Tlak výrazně začne klesat během noci na úterý. To může přinést problémy pro meteosenzitivní jedince, hrozí malátnost, bolest hlavy a ospalost. V úterý bude jasno až polojasno. Po ránu ojediněle mlhy. Večer od severozápadu přibývání oblačnosti. Ranní teploty 5 až 1 °C, ojediněle -2 °C. Denní teploty 8 až 12 °C, na severu chladněji.

​Od středy nás čeká turbulentní počasí

Zlom nás čeká ve středu – to počasí u nás bude ovlivňovat studená fronta a také začne zesilovat vítr. Bude oblačno až zataženo, během dne od severozápadu západu déšť, na vrcholcích hor, postupně od vyšších poloh sněžení. Ranní teploty 4 až -1 °C. Denní teploty 3 až 7 °C. Foukat bude západní vítr s nárazy o rychlosti 55 až 65 km/h.

Podobné počasí přinese i čtvrtek - oblačno až zataženo, místy déšť, na horách sněžení. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 3 až 7 °C. Větrno, nárazy západního větru 55 až 70 km/h.

[chooze:article;value:533128]

Také v pátek bude zataženo, místy déšť, na horách sněžení, přechodně sněžení od vyšších poloh. Ranní teploty 4 až 0 °C. Denní teploty 3 až 7 °C. Nárazy západního větru 55 až 70 km/h.

Dynamika zůstane velká

Větrný bude i vánoční víkend. To, jaká bude hranice sněžení na Štědrý den, zda bude sněžit až od vyšších poloh, nebo se sněhové vločky dostanou do středních nadmořských výšek, zůstává stále nejisté. Dynamika atmosféry bude velká.

Nicméně bude zřejmě i nadále zůstávat větrno a nárazy větru se budou pohybovat mezi 55 až 70 km/h a také oblačnosti a srážek bude hodně. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat mezi 1 až 7 °C, v ranních minimech se pohybovat kolem 0 °C.

Západní Evropou se přehnaly povodně. Španělsko dál trápí vysoké teploty:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.