Průlom v léčbě rakoviny. Nová metoda ničí nádory mnohem šetrněji

Nemocnice ve Velké Británii testují průlomovou léčbu rakoviny prostaty. V boji se zákeřným onemocněním jim podle deníku The Sun pomáhají vysokofrekvenční zvukové vlny.

Léčba má hned několik pozitivních stránek. Jednou z nich je, že léčebný proces má mít mnohem nižší vedlejší účinky než doposud aplikované léčby, píše deník Wales Online.

[chooze:article;value:531163]

​Další dobrou zprávou je i to, že úspěšnost léčby je na srovnatelné úrovni jako v případě aktuálních metod. Ošetření vysokofrekvenčními zvukovými vlnami navíc netrvá dlouho a pacienti se mohou už za dva týdny vrátit k běžným aktivitám.

Jedním z prvních pacientů, kteří léčbu podstoupili, byl Brit Andrew Sanders. "Jste sice v celkové anestezii, ale v nemocnici jste jen jeden den. Je skvělé vědět, že se ještě ten den vrátíte domů," popsal. Po zákroku prý navíc necítil žádnou bolest.

Doposud metodu testovali jen experti ve specializovaných centrech. Nadace Prost8 nyní usiluje o to, aby se léčba rozšířila i do dalších částí Spojeného království. Nově metodou léčí i v anglickém Bathu. Ta samá metoda se navíc testuje i v jiných fázích výzkumu. Vědci tak zkoumají to, zda by mohla mít pozitivní vliv i na jiná onemocnění. 

Rakovina kůže trápí stále více lidí. Musíme posílit prevenci, tvrdí odborníci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.