PRŮZKUM: Češi jsou na vánoční dárky nároční. Chtějí vědět, co dostanou

[chooze:gallery;value:33866]

"Lidé, co dostali měkké dárky, byli s dárky obecně méně spokojeni. Zároveň byli více spokojeni lidé ve věku 45 až 54 let. Naopak spíše nespokojeni byli lidé ve věku 25 až 34 let," vysvětlili v tiskové zprávě autoři průzkumu.

Dárek, který se jim nelíbil, nikdy nedostalo 70 procent lidí. Jeden takový si vybavuje 13 procent respondentů, pár 14. Tři procenta dokonce nechtěla většinu obdržených darů.

Dárkem chce být překvapených jen 15 procent respondentů. Aby se s nimi blízcí poradili, chce 56 procent Čechů. Zbytku je to jedno.

[chooze:article;value:529309]

Nejčastěji zklamání způsobily koupené měkké dárky. Ty se nelíbily třetině dotázaných. Na obecně neoblíbený ale není mezi Čechy jednotný názor. Podle desetiny to je něco do koupele. Nespokojenost panuje i s legračními dárky, parfémy či svetry.

Zklamání ale najevo dalo jen šest procent Čechů. Většina špatný dárek přejde, radost předstírají dvě pětiny. Čtyři desetiny to vyřeší tím, že dárek schovají, čtvrtina ho daruje někomu jinému. 

[chooze:article;value:528670]

Celkem sedm procent Čechů poslední Vánoce nedostalo nic. Většinou jde o svobodné důchodce.

Společnost BEHAVIO pro Slevomat data sbírala 18. a 19. října kvantitativním výzkumem, formou dotazování CAWI. Respondentů bylo 1 000.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.