Průzračné moře téměř bez lidí. Egypt skrývá pláže jen 3 hodiny od Prahy

Letoviska Marsa Matrúh a El Alamein si pro sebe dlouho nechávala elita z Káhiry či jiných zemí. Egyptský průmysl ale kvůli událostem v posledních letech přišel o klienty z Ruska, a tak se i sever otevřel dalším turistům. Bělostné pláže se tu táhnou v délce jedenácti kilometrů. Z Prahy se tam lidé dostanou za pouhé tři hodiny.

Někteří Češi se ale v poslední době dovolené v Egyptě obávají kvůli útokům žraloků. Moře na severu této země je však bezpečné. "Tady je to trošku jiné než ve zbytku Egypta, bílé pláže, velmi čisté moře, něco jako na Maledivách. Voda není bohatá na živočichy, ryby ani korály, na rozdíl od Rudého moře," vysvětlil šéfdelegát Muhamed Debeas.

[chooze:article;value:509828]

Evropanům se tak otevírá hotový ráj na zemi. "Věřím, že tato destinace bude mít úspěch, protože nabízí všechno, co by chtěl každý. Podle mě se na to přijede podívat spousta lidí," zadoufal Debeas.

Češi se navíc nemusí bát ani vysokých cen. "Je tady velká konkurence, co se týče hotelů, kterých je tu málo, jsou ale připravené. Pro Egypťany jsou tyto hotely velmi drahé, my to máme nasmlouvané za výborné ceny, takže pobyty jsou zde podobně drahé jako třeba v Marsa Alam nebo Hurghadě," dodal šéfdelegát.

[chooze:article;value:509288]

Aby si turisté udělali kompletní představu o životě na severu Egypta, mohou se vydat do některé z tradičních restaurací. Jestli místní něco dokonale ovládají, pak je to grilování. Barbecue speciality voní z každého podniku, ale nejvíc si lidé pochutnají tam, kde se řemeslo dědí z generace na generaci.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.