Prvňáčci mají za sebou velký den. Těším se hlavně na tělocvik, prozradil Lukáš

S batohem na zádech v pondělí poprvé malý Lukáš vyráží do školy v Čimelicích na Písecku. Zatímco on je připravený během chvíle, starší bratr jeho nadšení příliš nesdílí. "Ten mladšímu všechny povinnosti a věci spojené se školou vylíčil, takže úplně nadšený nebyl. Ale má tady spoustu kamarádů, takže si myslím, že bude spokojený," poznamenal otec Lukáše Václav Potůček.

"Chci vám hlavně popřát, ať se vám všechno daří, ať máte jenom úspěchy. Ale když přijde neúspěch, ať si z toho nic neděláte." řekl v úvodu prvňáčkům ředitel Základní školy Čimelice Vladislav Linhart.

[chooze:article;value:570078]

​Malý Lukáš se do školy těšil. "Nejvíc asi na tělocvik," prozradil před začátkem vyučování. "Budeme běhat a cvičit," dodal. A jeho odpověď na to, jaké by chtěl nosit domů známky, byla jednoznačná. "Jedničky," řekl stručně na závěr.

"Děti vypadaly, že se těší. Všichni byli nadšení, usměvaví, tak si myslím, že vzájemná spolupráce bude fajn. Moc se na ně těším," řekla třídní učitelka prvňáčků Vendula Karasová.

Plnohodnotná výuka začne prvňáčkům až příští týden. V těchto dnech se budou teprve seznamovat s novým prostředím. "Ukážu jim prostory školy, půjdeme  se podívat do tělocvičny, projdeme si ostatní třídy na prvním stupni," popsala plány na nejbližší dny Karasová.

Málokterý prvňáček se podle odborníků do školy netěší. Prvotní nadšení ale může postupem času opadat. Důležité je prý dítěti naslouchat a pozitivně ho motivovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.